bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie van het gezicht te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de bindweefselcellen waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging verbeterd. Op het lichaam wordt het ingezet om blokkades op te heffen en de weefseldoorbloeding te verbeteren waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.
 
Bindweefsel

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.
 
Behandeling in kuurvorm

Voor optimaal resultaat in het gezicht zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld - meestal zes tot twaalf behandelingen. Een kuur bestaat uit één keer per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van drie weken. Vervolgens weer drie weken, één keer per week behandelen. Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.

Uiteraard kunnen bindweefselmassages voor rug, nek en schouders ook los geboekt worden.
« Terug naar het overzicht
Direct een afspraak maken? Klik hier