Rimpelbehandeling

Donderdag 24 augustus      10.00-12.00

Vrijdag       29 september    11.00-13.30

Op deze pagina vindt U alle informatie over de producten waar Dr. J. Krant mee werkt. Het product zelf wordt besproken, de behandeling en eventuele complicaties om U een goed en eerlijk beeld te geven van de behandelingen.

Wat is BOTOX en wat doet BOTOX?

Om het misverstand maar meteen de wereld uit te helpen, Botox is geen filler, dus geen product om rimpels op te vullen. Botox vervaagt wel rimpels als geen ander. Daar kan de duurste crème niet tegenop. Rimpels ontstaan vooral daar waar je mimiek het sterkst is, dus op de plekken waar de gezichtspiertjes het meest in beweging zijn en samentrekken. Kijk maar naar Uw eigen gezicht. De rimpels bij de ogen zijn er in geslopen doordat U bij het lachen met Uw ogen knijpt en de huid samentrekt. Dat geldt ook voor de fronsrimpel in Uw voorhoofd. Gaat U regelmatig fronsend door het leven, dan blijft die fronsrimpel er op den duur inzitten. Botox stopt tijdelijk de communicatie van de zenuwuiteinden met de spieren en klieren. Dat betekent dat de spier tijdelijk geen signaal krijgt om zich samen te trekken en dus tijdelijk min of meer verlamd is. Op het moment dat de spier zich niet samentrekt, blijft de huid glad. Eigenlijk zou U tijdig met Botox moeten beginnen om de vorming van rimpels te voorkomen. Trekken de gezichtsspiertjes niet samen, dan ontstaan er ook geen rimpels in de huid.

Botox is één van de meest onderzochte medicijnen in de wereld en wordt al meer dan dertig jaar gebruikt in ziekenhuizen. Het is goedgekeurd door de FDA, een soort Amerikaanse warenwet. Botox wordt gebruikt bij o.a. spasticiteit, maar dan in een veel hogere dosering dan bij cosmetische behandelingen. Omdat Botox al zo'n lange tijd wordt gebruikt, weet men dat het ook op de lange termijn veilig is. Botox is een gezuiverd eiwit van de bacterie Clostridium Botulinum, inderdaad dezelfde dodelijke bacterie. Grote hoeveelheden Botox zijn dan ook schadelijk, maar dat geldt ook voor een overdosis paracetamol. Zelfs teveel kan lijden tot vergiftingsverschijnselen. De mate waarin Botox als antirimpel-behandeling wordt ingespoten, is absoluut veilig. Botox is overigens een merknaam die, net als Spa, als soortnaam is verheven. Ook andere merken komen met een soortgelijk product, waarvan Dysport waarschijnlijk de meest bekende variant is.

Botox is vooral geschikt voor de behandeling van de fronsrimpels, de rimpels van het voorhoofd en de lachrimpeltjes.

Botox mag niet gebruikt worden bij ZWANGERSCHAP of bij het geven van BORSTVOEDING, dit is puur uit voorzorg.

De behandeling

Botox is een geregistreerd medicijn, dat alleen door een arts kan worden voorgeschreven. Geen enkele schoonheidsspecialiste mag met Botox prikken. Het blijft dus een medische behandeling, waar dus ook mogelijke complicaties bijhoren. Denk hierbij aan blauwe plekjes, een lichte zwelling van de huid, hoofdpijn, te weinig effect of een verandering van de gezichtsuitdrukking. Belangrijk is dat de behandeling door een ervaren arts wordt verricht. Maar zelfs dan kan het voorkomen dat er een bijwerking ontstaat. Na vier tot zes maanden is Botox uit het lichaam verdwenen en is ook het effect weg. Wil men meer rimpelloos door het leven blijven gaan, dan zullen de Botox injecties tijdig moeten worden herhaald.

Stopt men na een aantal jaren dan keert de oude situatie weer terug. In elk geval zullen de rimpels na jaren niet dieper zijn dan voor aanvang van de behandelingen.

Prijzen

1 regio

 210 euro

2 regio's

 350 euro

3 regio's

 475 euro
Wat is SCULPTRA en wat doet SCULPTRA?


Sculptra is een injectable dat micropartikeltjes poly-L-melkzuur (van suiker tot filler) bevat. De grondstof wordt geleverd door de suikerbiet. De suiker wordt tijdens het fermentatieproces door de melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur. Dit natuurproduct wordt dan in het laboratorium omgezet tot het poly-L-melkzuur. De groep van de polymelkzuren worden al jaren in de medische en pharmaceutische industrie gebruikt. Polymelkzuur wordt volledig afgebroken door het lichaam. Het polymelkzuur is dus geen vulmiddel! Het product geeft een krachtige stimulans aan de cellen in het lichaam om nieuw en natuurlijk collageen te vormen. De eigenlijke opvulling van rimpels en oneffenheden gebeurt dus door het lichaam zelf.

Sculptra is uitermate geschikt voor de plaatsen in het gelaat waar de onderhuidse versteviging verminderd is. Vooral de (holle) wangen zijn een ideale plek om te behandelen. Sculptra mag niet gebruikt worden op gebieden waar reeds met een andere filler gewerkt is. Na de behandeling duurt het enige tijd voordat er voldoende collageen is gevormd om het resultaat zichtbaar te maken. Pas na twee tot drie maanden gaat men het eindresultaat waarnemen en vaststellen dat de huid er duidelijk jonger uit ziet. Het kan noodzakelijk zijn om meer dan één behandeling te verrichten, dit is pas te beoordelen na twee tot drie maanden.

Om het resultaat te behouden zal er elke drie tot vier jaar een behandeling met sculptra nodig zijn.

Prijs wordt bepaald na een vrijblijvend intake-gesprek.

Wat is TEOSYAL en wat doet TEOSYAL?

Teosyal is een transparante gel, bestaande uit een niet-dierlijk hyaluronzuur, opgelost in een fysiologische zoutoplossing. Hyaluronzuur is een natuurlijke polysacharide dat een belangrijk structureel element in de huid is en dat in alle levende organismen voorkomt.

Teosyal is een vulmiddel. Door volume toe te voegen aan de huid kunnen huidcontouren worden veranderd. Teosyal wordt in het weefsel geïntegreerd en zal na verloop van tijd worden afgebroken. Er zijn meerdere soorten Teosyal verkrijgbaar. De diepte waarop gewerkt moet worden in de huid, bepaalt het type Teosyal dat gebruikt moet worden en daarmee ook de duurzaamheid van de behandeling. Het effect kan tot 24 maanden aanhouden. Teosyal wordt gebruikt voor het corrigeren van rimpels en het verbeteren van de gezichtscontouren.

Teosyal wordt in de huid gespoten met een dunne naald. De mate en duur van de correctie hangen af van de aard van het behandelde defect, de weefselspanning op de implantatieplaats, de diepte van het implantaat van het weefsel en de injectietechniek. Na een aantal weken moet de behandeling soms deels herhaald worden.

Prijzen

Neus-mondlijnen

 

 750 euro 

Mond-kinlijnen

 

 700 euro

Rimpels bovenlip

 

 260 euro

Opvullen lippenrood

 

 400 euro

 


                            
                               
                            
                        

  • Rimpelbehandeling
  • Rimpelbehandeling
Direct een afspraak maken? Klik hier